2023-06-02

Απολογισμός Τεχνικού Σεμιναρίου & Εξετάσεις DAN

1 min read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο πανελλήνιο τεχνικό σεμινάριο της Αθλητικής Ομοσπονδίας TAEKWON-DO Ελλάδος που έλαβε μέρος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του 1ου Ενιαίου Λυκείου Συκεών στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το κλειστό γυμναστήριο που διέθεσαν οι δημοτικές αρχές γέμισε για άλλη μια φορά από λάτρεις του αθλήματος που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα με μοναδικό κίνητρο την αγάπη γι’ αυτό. Όπως σε κάθε τεχνικό σεμινάριο έτσι και σε αυτό η συμμετοχή (περίπου 140 άτομα) ήταν άκρως ικανοποιητική δίνοντας την εντύπωση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Α.Ο.Τ.Ε. ότι είναι επιθυμητό και απαραίτητο να διεξάγονται τέτοιου είδους σεμινάρια με μεγαλύτερη συχνότητα.

Ένα ολόκληρο Σαβ/κο (1 & 2 Φεβρουαρίου 2014) μικροί και μεγάλοι αθλητές καθώς και προπονητές όλων των βαθμίδων (από 1 έως 6 DAN) είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν την τεχνική τους αρτιότητα σε ασκήσεις αυτοάμυνας και επίθεσης αλλά και να διορθώσουν λάθη ή λεπτομέρειες στα TUL (κινήσεις με φανταστικό αντίπαλο) τα οποία αποτελούν την αλφάβητο ή αλλιώς τον θεμέλιο λίθο του TAEKWON-DO I.T.F. Υπό τις οδηγίες του προέδρου της τεχνικής επιτροπής της Α.Ο.Τ.Ε. Senior Master Αναστασιάδη Χαράλαμπου το σεμινάριο είχε έντονα επιμορφωτικό χαρακτήρα για όλους και ιδιαίτερα για τους ενεργούς διαιτητές της Α.Ο.Τ.Ε. Σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρόεδρος, το σεμινάριο θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή δεδομένης της ανάγκης για ποιοτικά καλύτερο TAEKWON-DO I.T.F. στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε σε καλό επίπεδο αλλά θέλουμε ακόμα δουλειά». Η επιθυμία της Α.Ο.Τ.Ε να ανεβάσει το τεχνικό επίπεδο των Ελλήνων αθλητών και προπονητών της είναι σταθερή και συνεχής. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπουμε να διοργανώνονται καθ’ όλη την διάρκεια τους έτους τεχνικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τεχνική Επιτροπή TAEKWON-DO I.T.F. και με καλεσμένους όχι μόνο έλληνες Master αλλά και παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες που προέρχονται από τον ιδρυτικό χώρο του αθλήματος. Τα μέλη της Παγκόσμιας Τεχνικής Επιτροπής μέσω των αντίστοιχων σεμιναρίων που διοργανώνουν φροντίζουν να επιμορφώνουν συνεχώς τις ανά τον κόσμο τεχνικές επιτροπές έτσι ώστε αυτές στην συνέχεια να μεταφέρουν τις γνώσεις που έλαβαν στα σωματεία που ασκούν το άθλημα. «Ακόμα και εμείς που βρισκόμαστε υψηλά στην βαθμίδα διορθώνουμε συνεχώς λάθη και προσθέτουμε γνώσεις» απάντησε ο Senior Master Αναστασιάδης Χαράλαμπος σε σχετική ερώτηση.

Ακόμη, με αφορμή αυτό το σεμινάριο αποφασίστηκε, μετά το τέλος του, η διεξαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση βαθμών DAN (3ου , 4ου ,5ου ,6ου ). Ο πρόεδρος της επιτροπής και υπεύθυνος για την διεξαγωγή των εξετάσεων σε μια κίνηση σεβασμού προς τους προπονητές των αθλητών που εξετάζονταν τους κάλεσε να καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι της εξεταστικής επιτροπής κατά την διάρκεια των εξετάσεων. Δεδομένου ότι αυτή η κίνηση δεν είχε προηγούμενο, ο κ. Αναστασιάδης ρωτήθηκε σχετικά και μας απάντησε ότι είχε σκοπό αφενός να βγάλει τους προπονητές από το περιθώριο που βρίσκονταν μέχρι σήμερα αναφορικά με τις εξετάσεις για την απόκτηση υψηλών βαθμών DAN και αφετέρου να τους βάλει στην θέση του εξεταστή έτσι ώστε να βελτιωθεί η κριτική τους ικανότητα παρατηρώντας και κρίνοντας άλλους αθλητές πέρα των δικών τους. Τέλος πρόσθεσε ότι αυτό θα ισχύει για όσο βρίσκεται αυτός στην προεδρεία της Τεχνικής Επιτροπής ελπίζοντας να το υιοθετήσουν ως μέτρο και οι επερχόμενοι πρόεδροι.