2024-04-23

Επανέρχονται τα προνόμια των αθλητών

1 min read

Με αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα κατατεθεί ο νέος αθλητικός νόμος τον ερχόμενο μήνα και δε θα θυμίζει το προσχέδιο που κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Γιώργος Βασιλειάδης την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, το πρώτο πράγμα που έκανε (ως νομικός και ο ίδιος) ήταν να πάρει στα χέρια του το προσχέδιο του νόμου που είχε κατατεθεί για διαβούλευση. Ενημερώθηκε για τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την ουσιαστική εξάλειψη των προνομίων των αθλητών και “πάγωσε” όλες τις διαδικασίες.

Μετά από τέσσερις μήνες, το σχέδιο νόμου είναι σχεδόν έτοιμο (μόνο οι λεπτομέρειες έχουν απομείνει) και θα κατατεθεί απευθείας στη βουλή προς ψήφιση. Το σημαντικότερο κομμάτι, όσον αφορά στους αθλητές, που έχει να κάνει με τα προνόμια και τις επιτυχίες θα ικανοποιεί με τις αλλαγές που έγιναν, με το υπουργείο να ανοίγει τις πόρτες στους υποψήφιους φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ) “σπρώχνοντας” επί της ουσίας του αθλητές να ακολουθήσουν αυτόν τον κλάδο. Αυτά όσον αφορά στους αθλητές. Με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν περισσότερο τους παράγοντες και τη μικροπολιτική στον αθλητισμό θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Πηγή: Sportsfeed.gr