2024-03-29

International Technical Seminar, Cyprus 2018

1 min read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Διεθνές Τεχνικό Σεμινάριο και Διεθνές Σεμινάριο Εκπαιδευτών στην πόλη της Πάφου, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (I.T.F.) Prof. Grand Master Hwang Ho Yong 9 Dan.

Την Παρασκευή 12/01 ξεκίνησε το σεμινάριο εκπαιδευτών με το θεωρητικό μέρος που αφορούσε κυρίως του υποψήφιους αλλά και ήδη αναγνωρισμένους εκπαιδευτές. Σε αυτό το κομμάτι ο GM Hwang Ho Yong επικεντρώθηκε κυρίως στον σωστό τρόπο καθοδήγησης από τους εκπαιδευτές προς τους μαθητές, όπως και την σωστή συμπεριφορά εκπαιδευτή-μαθητή.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 68 άτομα από 7 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Ισραήλ, Ουαλία, Τζαμάϊκα, Ολλανδία). Μέσα στους συμμετέχοντες παρευρέθηκαν δύο Grand Master 9 Dan (Grand Master Αναστασιάδης Χαράλαμπος από την Ελλάδα και Grand Master Wayne Brown από το Ηνωμένο Βασίλειο) αλλά και τρεις Master 7 Dan (Master Zamecnik Martin από την Τσεχία, Master James Kessler από την Αγγλία και Master Johan Groen από την Ολλανδία).

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου ο GM Hwang Ho Yong δήλωσε:

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στο σημερινό σεμινάριο έχω δίπλα μου 2 Grand Master. Η συμμετοχή τους στο σεμινάριο και η στήριξή τους προς το πρόσωπό μου, μου δίνει το έναυσμα να συνεχίσω με θέληση και σιγουριά. . . Με κάνουν να αισθάνομαι δυνατός!!

Το Σάββατο 13/01 ξεκίνησε το τεχνικό σεμινάριο στις 09:00π.μ. εως τις 12:00μ.μ. με τον GM Hwang Ho Yong να αναλύει τις Βασικές Τεχνικές (Fundamental Exercises) και στη συνέχεια να προχωρήσει στα Tul Chon-Ji μέχρι Joong-Gun. Το απόγευμα το σεμινάριο συνεχίστηκε από τις 14:00μ.μ. εως τις 17:00 από τα Tul Toi-Gye μέχρι Choong-Jang, καθώς επίσης και την ανάλυση του συστήματος Sparring (Ilbo Matsogi – Ban Jayu Matsogi – Jayu Matsogi – Hosin Sul). Τέλος, από τις 18:00μ.μ. – 20:00μ.μ. συνεχίστηκε το σεμινάριο εκπαιδευτών. Την Κυριακή 14/01 το πραγματοποιήθηκε το τελευταίο μέρος του τεχνικού σεμιναρίου με την ανάλυση των Tul Juche εως Tong-Il.

Κατά το τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν προαγωγικές εξετάσεις 4ου Dan με τον GM Hwang Ho Yong εξήγησε στους εκπαιδευτές τον ακριβή τρόπο βαθμολόγησης. Τέλος, ο GM Hwang Ho Yong επέλεξε τον GM Αναστασιάδη και τον GM Brown να είναι μέλη της επιτροπής εξετάσεων.

Από ελληνικής πλευράς στο σεμινάριο συμμετείχαν 13 άτομα:

  • Grand Master Αναστασιάδης Χαράλαμπος 9 Dan (Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Α.Ο.Τ.Ε.)
  • Γεροντής Ιωάννης 6 Dan (Α.Σ. Παγκρήτια Ακαδημία Ηρακλείου)
  • Ποτουρίδης Ευάγγελος 6 Dan (Παναθλητικός Αθλητική Ένωση Συκεών)
  • Βασιλειάς Χρυσολόγης 5 Dan (Α.Σ Πολίχνης)
  • Λαζάρου Γεώργιος 5 Dan (Α.Γ.Σ. Αξιόν Πειραιώς)
  • Τσαταλμπασίδου Ελένη 4 Dan (Α.Σ Πολίχνης)
  • Τζανίδης Ανδρέας 3 Dan (Α.Σ. Παγκρήτια Ακαδημία Ηρακλείου)
  • Πυνηρτζής Γεώργιος 3 Dan (Α.Σ. Παγκρήτια Ακαδημία Ηρακλείου)
  • Θεργιάκη Μαρίνα 3 Dan (Α.Σ. Παγκρήτια Ακαδημία Ηρακλείου)
  • Χρυσουλάκη Μαρία 1 Dan (Α.Σ. Παγκρήτια Ακαδημία Ηρακλείου)
  • Καραντινάκης Μιχαήλ 1 Dan (Α.Σ. Παγκρήτια Ακαδημία Ηρακλείου)
  • Λιαπάκης Ιωάννης 4 Gup (Α.Σ. Μινώταυρος Αγίου Νικολάου)
  • Μπιλανάκης Ιωάννης 4 Gup (Α.Σ. Μινώταυρος Αγίου Νικολάου)

Στο χώρου του σεμιναρίου βρέθηκαν και  εκπρόσωποι από το Δ.Σ. της Α.Ο.Τ.Ε (Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do Ελλάδος) ο Πρόεδρος της Α.Ο.Τ.Ε. Βαλασιάδης Αναστάσιος και ο Ταμίας Ζωγράφος Μιχαήλ.