Κυριολεκτικά σημαίνει “ουρανός και γη”. Αυτή η έκφραση, στην Ανατολή, ερμηνεύεται ως η δημιουργία του κόσμου ή η αρχή της ιστορίας του ανθρώπου, γι’ αυτό και αποτελεί την πρώτη φόρμα που μαθαίνει να εκτελεί ένας αρχάριος. Απαρτίζεται από δυο παρόμοια μέρη εκ των οποίων το ένα εκπροσωπεί τον Ουρανό και το άλλο τη Γη.
Ονομάστηκε μετά τον άγιο Dan Gun ο οποίος ανακάλυψε την Κορέα το 2333π.Χ. Είναι το μοναδικό tul στο οποίο όλες οι γροθιές στοχεύουν ψηλά στο ύψος του κεφαλιού συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάβαση του Dan-Gun στο βουνό.
Είναι το ψευδώνυμο ενός Κορεάτη πατριώτη του οποίου το αληθινό όνομα είναι Ahn Chang Ho (1876 – 1938). Οι 24 κινήσεις της φόρμας αντιπροσωπεύουν όλα τα χρόνια της ζωής του που αφιέρωσε για την προώθηση της εκπαιδευτικής μόρφωσης των νέων στην Κορέα και την ανεξαρτητοποίησής της.
Είναι το ψευδώνυμο ενός φιλόσοφου και λόγιου με το όνομα Yi-L (1536 – 1584) τον οποίο αποκαλούσαν «Κομφούκιο της Κορέας». Οι 38 κινήσεις της φόρμας παραπέμπουν στον τόπο γέννησής του (38ο γεωγραφικό πλάτος) και το διάγραμμα που σχηματίζει η φόρμα, εφόσον εκτελεστούν όλες οι κινήσεις με ακρίβεια, σχηματίζουν το σύμβολο που χρησιμοποιείται στην Κορεάτική γλώσσα για την λέξη «λόγιος».
Ονομάστηκε από τον Κορεάτη πατριώτη An Joong Gun που δολοφόνησε τον πρώτο Γιαπωνέζο γενικό κυβερνήτη της Κορέας, Hiro Bumi-Ito, ο οποίος έμεινε γνωστός στην ιστορία για τον ηγετικό του ρόλο στην ένωση Κορέας και Ιαπωνίας. Οι 32 κινήσεις αντιπροσωπεύουν τα χρόνια που έζησε ο Ahn Joong Gun αφού εκτελέστηκε στις φυλακές Lui – Shung, μόλις το 1910.
Είναι το ψευδώνυμο ενός διάσημου λόγιου της εποχής (16ου αιώνα) και αυθεντία του «Νέο – Κομφουκισμού» ονόματι Yi-Hwang. Οι 37 κινήσεις της φόρμας αντιπροσωπεύουν το γεωγραφικό πλάτος του τόπου γέννησής του και το διάγραμμά που σχηματίζει η εκτέλεση αυτής την λέξη «λόγιος».
Ονομάστηκε από την νεολαία Hwa Rang, η οποία εμφανίστηκε στις αρχές του 7ου αιώνα στα χρόνια της δυναστείας των Silla. Οι 29 κινήσεις της αναφέρονται στην 29η Μεραρχία Πεζικού στην οποία η τέχνη του TAEKWON-DO ωρίμασε. Επίσης τα ρητά και τα γνωμικά αυτής της ομάδας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση των τριών βασιλείων της Κορέας (Silla, Baek Je, Koguryo)
Ήταν το όνομα που δόθηκε στον μεγάλο Κορεάτη ναύαρχο Yi-Sun-Sin της δυναστείας των Yi. Αυτός θεωρείται ότι εφηύρε το πρώτο θωρακισμένο θωρηκτό (Kobukson) το 1952, το οποίο λέγεται ότι είναι ο πρόγονος των σημερινών υποβρυχίων. Αυτή η φόρμα τελειώνει με επίθεση του αριστερού χεριού συμβολίζοντας τον άδοξο θάνατό του πριν προλάβει να επιδείξει τις αμέτρητες δυνατότητες που είχε αλλά υπονομεύονταν από την αναγκαστική πίστη του στον βασιλιά.
Ονομάστηκε από τον Kwang-Gae-Toh-Wang, 19ο βασιλιά της Δυναστείας των Koguryo, ο οποίος επανέκτησε όλες τις χαμένες από πολέμους περιοχές συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην ευρύτερη περιοχή της Μαντζουρίας. Το διάγραμμα που σχηματίζει η εκτέλεση της φόρμας αναπαριστά την επέκταση και ανάκτηση των χαμένων εδαφών. Οι 39 κινήσεις της σχετίζονται με τα δύο πρώτα ψηφία του έτους 391 μ.χ. όταν και ανέβηκε στον θρόνο.
Είναι το ψευδώνυμο ενός πιστού οπαδού του βασιλιά και διάσημου ποιητή ονόματι Chong Mong-Chu (1400). Το ποίημα του «Θα προτιμούσα να σταυρωθώ εκατό φορές παρά να υπηρετήσω δεύτερο αφέντη» είναι γνωστό σε κάθε Κορεάτη. Πέρα από την ποίηση ήταν πρωτοπόρος και στο τομέα της φυσικής. Το διάγραμμα που σχηματίζει η ορθή εκτέλεση της φόρμας αναπαριστά την υπέρμετρη πίστη στον βασιλιά και τη δυναστεία του (Koryo) μέχρι τέλους αλλά και στην πατρίδα του.
Ονομάστηκε από τον Κορεάτη στρατηγό Ge Baek, της δυναστείας των Baek- Je, που ήταν γνωστός για την αυστηρότητα και την ακρίβεια του στην εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου.
Είναι το ψευδώνυμο ενός πιστού οπαδού του βασιλιά και διάσημου ποιητή ονόματι Chong Mong-Chu (1400). Το ποίημα του «Θα προτιμούσα να σταυρωθώ εκατό φορές παρά να υπηρετήσω δεύτερο αφέντη» είναι γνωστό σε κάθε Κορεάτη. Πέρα από την ποίηση ήταν πρωτοπόρος και στο τομέα της φυσικής. Το διάγραμμα που σχηματίζει η ορθή εκτέλεση της φόρμας αναπαριστά την υπέρμετρη πίστη στον βασιλιά και τη δυναστεία του (Koryo) μέχρι τέλους αλλά και στην πατρίδα του.
Είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε στο στρατηγό Kim Duk Ryang, που έζησε επί της δυναστείας των Yi, τον 14ο αιώνα. Αυτό το TUL τελειώνει με το αριστερό χέρι σε θέση επίθεσης συμβολίζοντας τον τραγικό θάνατο που βρήκε μέσα στην φυλακή στα 27 του χρόνια προτού προλάβει να ωριμάσει.
Είναι η φιλοσοφική ιδέα που κηρύττει ότι ο άντρας είναι ο άρχοντας των πάντων και αποφασίζει για τα πάντα. Αυτή η ιδέα παρουσιάζει τον άντρα ως τον κυρίαρχο του κόσμου και της μοίρας του. Λέγεται ότι αυτή η ιδέα πηγάζει από το βουνό Baekdu, το οποίο από την μια συμβολίζει το πνεύμα του λαού της Κορέας και από την άλλη το διάγραμμα της φόρμας συμβολίζει το σχήμα του βουνού.
Δηλώνει την ιστορική ημερομηνία του κινήματος ανεξαρτησίας της Κορέας, το οποίο ξέσπασε σε όλη την χώρα την 1η Μαρτίου 1919. Οι 33 κινήσεις του TUL είναι αφιερωμένες στους 33 πατριώτες που σχεδίασαν αυτό το κίνημα.
Ονομάστηκε μετά το στρατηγό Kim Yoo-Sin, ενός επιβλητικού στρατηγού κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Silla. Οι 68 κινήσεις της αναφέρονται στα τελευταία δύο ψηφία του 668 μ.Χ. τη χρονιά που ενώθηκε η Κορέα. Η στάση ετοιμότητας (στην αρχή της φόρμας) δηλώνει το σπαθί που τραβιέται από τη δεξιά μεριά και όχι από την αριστερή, συμβολίζοντας το λάθος του Yoo Sin να ακολουθήσει τις διαταγές του βασιλιά του και να πολεμήσει με ξένες δυνάμεις ενάντια στην πατρίδα του.
Ονομάστηκε από τον στρατηγό Choi Yong, πρωθυπουργό και διοικητή του στρατού το 14ο αιώνα επί της δυναστείας των Koryo. Ο Choi Yong ήταν εξαιρετικά σεβαστός κυρίως για την πίστη του (στον βασιλιά), τον πατριωτισμό και την ταπεινότητα του. Εκτελέστηκε από τους κατώτερους αξιωματικούς του στρατηγού Yi Sung Gae ο οποίος αργότερα έγινε ο πρώτος βασιλιάς της δυναστεία των Yi.
Ονομάστηκε από το διάσημο στρατηγό Yon Gae Somoun που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Koguryo. Οι 49 κινήσεις της αναφέρονται στα τελευταία δύο ψηφία του έτους 649 μ.Χ. όταν και ο Yon Gae ανάγκασε την δυναστεία των Tang να φύγει από την Κορέα καταστρέφοντας πρώτα σχεδόν 300.000 ιππείς τους στο Ansi Sung.
Ονομάστηκε μετά το στρατηγό Ul Ji Moon Dok, ο οποίος αμύνθηκε με επιτυχία εναντίον της εισβολής των δυνάμεων των Tang (περίπου ένα εκατομμύριο στρατιώτες) υπό τις διαταγές του Yang Je το 612 μ.Χ. Ο Ul Ji εφαρμόζοντας τακτικές κλεφτοπολέμου κατάφερε να καταστρέψει μεγάλο κομμάτι της δύναμής τους. Το διάγραμμα της φόρμας αντιπροσωπεύει το επίθετό του ενώ οι 42 κινήσεις αναφέρονται στην ηλικία του στρατηγού όταν και σχεδίαζε την συγκεκριμένη φόρμα.
Ονομάστηκε προς τιμή του 30ου βασιλιά της δυναστείας των Silla. Το σώμα του είναι θαμμένο κοντά στο μεγάλο βουνό του βασιλιά Dae Wang Am. Σύμφωνα με την επιθυμία το σώμα του τοποθετήθηκε προς την θάλασσα «όπου από εκεί η ψυχή μου θα υπερασπίζεται για πάντα την πατρίδα εναντίον των Γιαπωνέζων». «Λέγεται ότι μια πέτρα με το όνομα Sok Gul Am τοποθετήθηκε εκεί για να φυλάει τον τάφο του. Η Sok Gul Am είναι ένα άριστο παράδειγμα της κουλτούρας της δυναστείας των Silla. Οι 61 κινήσεις της συμβολίζουν τα τελευταία δύο ψηφία του 661 μ.χ. την χρόνιά που ο Moon moo ανέβηκε στον θρόνο.
Είναι το ψευδώνυμο του μοναχού Choi Hyong Ung (1520-1604) που έζησε στα χρόνια της δυναστείας των Yi. Οι 72 κινήσεις της αναφέρονται στην ηλικία του όταν και οργάνωσε ένα στρατό από καλόγερους στρατιώτες με την βοήθεια του μαθητή του Sa Myung Dang και βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των Ιαπώνων πειρατών που είχαν λεηλατήσει σχεδόν όλη την κορεάτικη χερσόνησο το 1592.
Ονομάστηκε μετά τον σπουδαίο Κορεάτη βασιλιά Se – Jong, ο οποίος πέρα από την ενασχόλησή του με την μετεωρολογία εφηύρε το 1443 το κορεάτικο αλφάβητο. Το διάγραμμα της φόρμας αντιπροσωπεύει το βασιλιά και οι 24 κινήσεις της αναφέρονται στα 24 γράμματα του κορεάτικου αλφαβήτου.
Δηλώνει την αποφασιστικότητα για την ενοποίηση της Κορέας, η οποία είναι χωρισμένη σε Βόρειο και Νότιο Κορέα από το 1945. Το διάγραμμα συμβολίζει την ένωση του έθνους και την δημιουργία μιας ομοιογενούς φυλής.